TARINAMME

Tuottajat Miika J. Norvanto ja Timo Puustinen sekä heidän yhtiönsä Frozen Flame Pictures ja Black Lion Pictures ovat rakentaneet omaa ainutlaatuista tuotantomalliaan Kainuussa vuodesta 1999 saakka.

Viime vuosina Kajawood Studios on useiden elokuva- ja TV-tuotantojen avulla kehittänyt omaa tuotantokuplakonseptiaan. Kajawood – Suomen Hollywood lanseerattiin 2018 aluksi ELY-keskuksen rahoittamana. Pyrkimyksenä oli studiotoiminnan ja systemaattisen elokuvanteon mahdollistaminen alueella.

Kajawood Studiosin rakennusprojekti julkistettiin lokakuussa 2020, kun yhtiö solmi maakaupat studiota varten. Rakentaminen aloitettiin lokakuussa 2021. Kajawood Studios lanseerattiin maailmanlaajuisesti Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa 2022.

Solmitut sopimukset ovat mahdollistaneet kansainvälisten tuotantojen käynnistämisen. Näiden sopimusten myötä alueella nähdään tulevien vuosien aikana monia suuria kansainvälisiä tuotantoja, jotka tuovat merkittäviä kerrannaisvaikutuksia sekä investointeja koko maakuntaan.

Miika J. Norvanto

Timo Puustinen

Timo Puustinen

Miika J. Norvanto

Timo Puustinen

Timo Puustinen