Teflon Brothersin ja Pojun uusi musiikkivideo kuvattiin sotkomalaisvoimin

Teflon Brothersin ja Pojun yhteisbiisi, kunnianosoitus edesmenneelle iskelmätähdelle Kari Tapiolle, ”Myrskyn jälkeen” kuvattiin maaliskuussa parin päivän aikana upeissa merimaisemissa Loviisassa ja Kotkassa. Musiikkivideon tuottivat Mainostoimisto Katajan ammattitaitoinen tiimi aina käsikirjoituksesta jälkituotantoon saakka. Mukana toteutuksessa oli myös paikallisia yrittäjiä ja avustajia. Lopullisesta tuotoksesta päästiin nauttimaan noin kuukausi myöhemmin perjantaina 14. huhtikuuta.

Myrskyn jälkeen
Eturivissä Joona Jalkanen, Jani Tuohimaa, Heikku Kuula, Pasi Heinonen, Mikko Kuoppala ja Aukusti Jalkanen. Takarivissä tuotantotiimi sekä kolmas vasemmalta Café Saltbodanin omistaja Timothy Kühn.

Perjantai 14.4.2023

Teflon Brothersilla oli ollut aiemmin mielessään tehdä yhteistyötä Pasi Heinosen eli Pojun kanssa, mutta miesten kertoman mukaan tarvittiin Heikki Kuulan rohkea näpäytys play-napille, jotta miehet saivat inspiraationsa biisiin ”Myrskyn jälkeen”.

Pasi Heinonen ja Heikki Kuula olivat olleet Jyväskylässä HIFKin ja JYPin pelissä, jossa törmäsivät toisiinsa ensimmäisen kerran. Myöhemmin kummallakin oli ollut Jyväskylässä keikka ja samassa taksissa matkatessaan he kuuntelivat Spotifysta alkuperäistä Kari Tapion vuonna 1995 julkaistua Myrskyn jälkeen -kappaletta ja totesivat, että tästä voisi tehdä yhdessä biisin.

– Ihmeteltiin, miksei tästä kukaan ole vielä tehnyt biisiä, Heikki Kuula muistelee.

– Lähdettiin rakentamaan biisille pohjaa, ja saatiin huipputuottaja Jonas Olsson mukaan. Tällä tiellä ollaan eikä enää voi perääntyä, Poju naurahtaa istuessaan viileän saunapirtin kuvauskulisseissa.

– On tämä kyllä ollut melkoista hampaankalistelua. Kesällä olisin nauttinut enemmän, naurahtaa Heikki Kuula.

Paremmin Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala kertoo, että vaikka tavallisesti hän haluaa olla alusta saakka mukana kaikessa, tämän kappaleen synty on kuitenkin Heikki Kuulan ja Pojun aikaansaannosta. Pyhimys on silti nauttinut kokemuksesta ja saamastaan roolista musiikkivideossa esiintyvänä kapteenina.

– Saa nähdä, miten vanhat merikarhut suhtautuu, Pyhimys aprikoi.

– Uskon, että kyllä tämä saa hyvän vastaanoton, Jani Tuohimaa eli Voli tuumii.

Pyhimyksellä ei ole selkeää muistoa ensimmäisestä kerrasta, jolloin olisi kuullut Kari Tapion ”Myrskyn jälkeen” kappaleen.

Se tuntuu niiltä biiseiltä, jotka ois aina ollu olemassa, Pyhimys lausahtaa.

Hän muistelee kuunnelleensa nuoruudessaan lähinnä hard rockia ja myöhemmin metallia. Suomalainen musiikki, varsinkaan iskelmä, ei ollut hänen juttunsa. Iskelmä oli hänen mukaansa yleisesti ottaen ikään kuin kirosana tuon ajan nuorisolle.

– Mielsin silloin Kari Tapion vain yhdeksi iskelmälaulajaksi. Ehkä hänen kuolemansa jälkeen sitten ymmärsin sen merkityksen ja ainutlaatuisuuden, ja sen rakkauden, mikä tähän kansanmieheen kiteytyy, Pyhimys runoilee.

– Itse tutustuin ja ihastuin Kari Tapion musiikkiin noin 15 vuotta sitten, Poju muistelee.

Poju on kiitollinen, että on voinut sittemmin tehdä yhteistyötä Kari Tapion poikien kanssa.

– Sanoin Karin pojalle Joonalle, että isäsi taisi tilata meille kuvauksiin näin hienon sään.

Aiheeseen liittyvää

  • All Post
  • Uutiset

JAA TÄMÄ SIVU